Onderzoeksrapport

De mens als cruciale schakel in het securitybeleid

In dit onderzoeksrapport lees je meer over de wensen en ervaringen van IT-architecten en IT-managers ten aanzien van cybersecurity.

Ontvang het onderzoeksrapport

Wensen en ervaringen van IT-architecten en IT-managers ten aanzien van cybersecurity

Cyberaanvallen nemen toe in frequentie en heftigheid. Bovendien, waar vroeger vooral grote organisaties het slachtoffer werden, zijn middelgrote en kleine bedrijven inmiddels ook een serieus doelwit. Dit thema begint dus steeds drukkender te worden. Het is dus zaak om als organisatie serieus werk te maken van je cybersecurity. Maar reageren Nederlandse organisaties voldoende adequaat op deze brandende kwestie? Welke knelpunten zijn er en wat zijn de prioriteiten voor de toekomst? Is dit eigenlijk een technisch of organisatorisch thema? Wie zijn er betrokken bij de besluitvorming?

Download en lees meer

Onderzoeksbureau DirectResearch heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar deze en meer vraagstukken, in opdracht van Cisco & Conscia. Er is gekeken naar organisaties in een drietal omvangen: klein (1-99 medewerkers), middelgroot (100-999) en groot (1000+). De 108 respondenten bestaan uit IT-managers (vier vijfde) en IT-architecten (een vijfde). In dit onderzoeksrapport delen wij de bevindingen.

Vul het formulier in en ontvang het onderzoeksrapport in je mail!